PRP TRETMANI | Dental Oral Centar

PRP TRETMANI

PRP – PLATELET RICH PLASMA

PRP ili u prevodu plazma bogata krvnim pločicama, dobija se centrifugiranjem krvi pacijenta. Na ovaj način dobija se serum koji sadrži četiri puta više krvnih pločica nego u samoj krvi pacijenta. Medicina je prepoznala veliki potencijal PRP-a i našla mu primenu kako u lečenju osteoartritisa, povređenih tetiva i hrskavice, tako i u procedurama podmlađivanja kože. Ovaj tretman je u širokim krugovima poznat i kao “vampirski tretman”.

DEJSTVO PRP TRETMANA

U slučaju povrede tkiva, naše telo podstiče proces zarastanja na taj način što upućuje krvne pločice, faktore rasta i proteine na mesto traume. Ovi moćni agensi podstiču regeneraciju i ubrzavaju oporavak.
Na isti način, kada se jednom nađe ispod kože, PRP plazma podstiče fibroblaste da stvaraju kolagen, te na taj način zatežu, hidriraju i osvežavaju opuštenu i oštećenu kožu. Zahvaljujući efikasnim rezultatima koji su vidljivi za kratko vreme, PRP tretman je postao omiljena procedura estetske medicine.

PRP tretman blagotvorno deluje na kožu, podmlađuje je, zateže, ujadnačava ten i čini je blistavom. Primenjuje se najčešće na licu, vratu, dekolteu i šakama.

CELLULAR MATRIX

Ukoliko želite da rezultati PRP tretmana imaju produženiji efekat, postoji način da krvnu plazmu obogatimo neumreženom hijaluronskom kiselinom. Ova kombinacija je u svetu poznata kao Cellular matrix procedura. Efekti hijaluronske kiseline, u oblasti estetske medicine, dokazuju svoj kvalitet već duže od 26 godina.

PITANJA I ODGOVORI

Budući da se za tretman koristi krvna plazma pacijenta, neželjene reakcije ne postoje. Budite sigurni da je PRP tretman u potpunosti bezbedan.

Pre tretmana, pacijenta tretiramo malom količinom lokalnog anestetika, tako da je PRP tretman u potpunosti bezbolan. U pitanju je neinvazivna, nehirurška metoda podmlađivanja kože.

Prvi rezultati su vidljivi već nakon 7 dana. Za potpune rezultate je potrebno oko mesec dana. Koža je blistava, zategnuta i hidrirana.

Za održavanje rezultata blistave kože, PRP tretman se može raditi 4 do 5 puta godišnje. Međutim, pošto je u pitanju plazma pacijenta, ovaj tretman se može raditi i više puta u toku godine o čemu se možete dogovoriti prilikom konsultacija sa Vašim lekarom.

Budući da ne postoje kontraindikacije, jer se u proceduri koristi krvna plazma pacijenta, ovaj tretman je preporučljiv svima koji žele da vrate sjaj i čvrstinu koži.
Dakle, moguće je tretirati kožu sa pojavom prvih bora, a i kasnije, tokom života, kada je koža opuštenija i bez sjaja.

Naravno. Za bolje rezultate podmlađene kože, PRP tretman se najčešće kombinuje sa hijaluronskom kiselinom. Ova kombinacija je poznata pod nazivom Cellular Matrix tretman.

PROCEDURA

Uz prethodne konsultacije sa lekarom u našoj poliklinici, utvrđujemo kolika je količina krvi potrebna za PRP tretman. Sama procedura vađenja krvi kratko traje. Nakon toga se pristupa centrifugiranju, kako bi se izdvojila i pročistila krvna plazma. Pre samog tretmana, aplicira se mala količina lokalnog anestetika, te je procedura u potpunosti bezbolna. Serum se zatim tankim iglicama insertuje pod kožu metodom koja se koristi i kod mezoterapije. Tretman ne traje dugo, maksimalno 20 minuta u zavisnosti od regije koja se tretira. Prijatno će Vas iznenaditi rezultati koji dolaze već nakon 7 dana.