MEZOTERAPIJA LICA I VRATA | Dental Oral Centar

MEZOTERAPIJA LICA I VRATA

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je nastala 1952. godine u Francuskoj. Od tada do danas stiče veliku popularnost u estetskoj medicini. U pitanju je tehnika podmlađivanja prilikom koje se u kožu injektuju kokteli vitamina, enzima i biljnih ekstrakata u cilju zatezanja, podmlađivanja i otklanjanja viška masnoća.

Upotrebom finih igala, tokom mezoterapije, kvalitetni kokteli se injektuju u središnji sloj kože. Hijaluronska kiselina, aminokiseline, vitamini i minerali podstiču hidriranje i obnavljanje kolagena i elastina. Jednom kada se ovi preparati nađu u koži, proces regeneracije je nezaustavljiv.

Rezultat mezoterapije je elastična, sjajna koža puna volumena, bez flekica, pegica, hiperpigmentacija, proširenih pora i ožiljaka.

REVITACARE KOKTELI

U Dental Oral Centru koristimo Revitacare koktele za mezoterapiju. U pitanju je proizvod francuske laboratorije osnovane 2003. godine. Visoko standardizovani kokteli za primenu u mezoterapiji laboratorije Revitacare prisutni su u preko 50 zemalja sveta. Revitacare je prva laboratorija koja je dobila CE oznaku za koktele na bazi hijaluronske kiseline i vitamina za aplikaciju od strane stručnih lica.

PITANJA I ODGOVORI

Već sa pojavom prvih znakova starenja poželjno je primeniti mezoterapiju. Uglavnom do pojave bora smejalica dolazi oko dvadeset i pete godine života, a kasnije i do bora na čelu, isušivanja kože, gubljenja elastičnosti i sjaja. Svaki tretman prilagođen je godinama. Za mlađu kožu preporučljivi su kokteli sa manje, a za stariju kožu sa više hijalurona.

Procedura je praćena minimalnim bolom proizvedenim ubodom najfinijih iglica. Tokom procedure se može koristiti lokalni anestetik kada je mezoterapija potpuno bezbolna.

U zavisnosti od starosti i tipa kože, preporučljivo je uraditi od 3 do 5 tretmana u razmaku od po mesec dana. Nakon toga rezultati mogu trajati nekoliko meseci. Za produžavanje blagotvornog dejstva mezoterapije potrebno je uraditi tretman održavanja koji se dogovara u konsultaciji sa lekarom.

Nakon mezoterapije ne preporučuje se izlaganje suncu i koriščenje šminke. Održavanje higijene lica, kao i eventualnu terapiju primenjivati po uputima lekara.

Mezoterapija je izuzetno efikasna u poboljšanju kvaliteta kože. Tome u prilog govore rezultati koji su vidljivi nekoliko dana nakon terapije. Iako su prvi rezultati vidljivi posle par dana, na oduševljenje pacijenata, pravi rezultati dolaze tek nakon mesec dana, kada koža počinje da se regeneriše stvarajući nove zalihe kolagena.

PROCEDURA

Mezoterapija lica i vrata je prilagođena svakom pacijentu. Tokom zahvata se koriste najtanje igle sa ciljem da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomerno rasporede po površini i ispod kože. Neprijatnost uboda je minimalna. Sama procedura ne zahteva anesteziju, ali se može koristiti anestetetik u vidu kreme.