BELJENJE ZUBA

BLISTAVO BELI OSMEH

Beljenjem zuba možemo vratiti njihov prirodan ton ili ih još više izbeliti. Danas pacijenti zahtevaju estetiku, stoga je estetska stomatologija zapravo sastavni deo svake stomatološke grane.

Postoje različiti činioci koji dovode do toga da zubi izgube svoju svetlinu, kao i mnogo načina da se njihova prirodna nijansa vrati ili da oni postanu još belji nego prirodni zubi.

Prednosti Beljenja zuba

NEKOLIKO NIJANSI SVETLIJI ZUBI

Beljenje zuba podrazumeva uklanjanje različitih diskoloracija (pigmentacija) koje zube čine tamnijim. Beljenjem Vaši zubi postaju svetliji za nekoliko nijansi, a u nekim slučajevima i potpuno beli u zavisnosti od želje pacijenta.

PITANJA I ODGOVORI

Postoji više faktora koji utiču na to da naši zubi tokom vremena postanu tamniji. Neki od tih faktora su spoljašnji (čaj, kafa, cigarete i sl.). Oni stvaraju pigmentacije na samoj površini zuba. Na njih se može uticati redovnom higijenom zuba, uklanjanjem zubnog kamenca i naslaga sa površine zuba od strane stomatologa.
Unutrašnji faktori potiču od diskoloracija koje su ugrađene u zubnu supstancu. Zubi mogu biti tamniji zbog upotrebe različitih lekova, bolesti koje su se javljale u detinjstvu, infekcija, trauma ili godina. Na ove faktore deluje profesionalno beljenje zuba.

Beljenje nije štetno za Vaše zube ukoliko ga sprovodi Vaš stomatolog, ukoliko koristi pouzdane metode izbeljivanja i pri tome koristi preparate koji su registrovani kao bezbedni i namenjeni za tu svrhu. Jedino što će se desiti nakon tretmana je to što ćete biti mnogo zadovoljni svojim novim osmehom!

Zubi koji se bele moraju biti zdravi ili dovedeni u zdravo stanje, bez bilo kakvih znakova oboljenja ili oštećenja. U najvećem broju slučajeva pacijenti se pripremaju tako što im se uklanja zubni kamenac, poliraju i peskiraju zubi, menjaju stare dotrajale plombe ili se popravljaju zubi koji su pokvareni.

Postoji više metoda beljenja zuba: kućno beljenje, ordinacijsko beljenje gelovima, lampama, laserom ili njihova kombinacija.

Najbolju metodu za izbeljivanje Vaših zuba odrediće stomatolog nakon pregleda.

Najefikasnija metoda beljenja zuba je White Smile-ov sistem koji kombinuje ordinacijsko beljenje lampom i kućno beljenje. Pored toga što je vrlo efikasan, ovaj metod pacijentima garantuje i visoku stopu bezbednosti jer se u dužem vremenskom periodu koriste niske koncentracije izbeljivača, koji ne deluju agresivno na zube. Postignut efekat je siguran i dugotrajan.

PROCEDURA

Ordinacijsko beljenje zuba podrazumeva nanošenje gela na njihovu površinu. Gel se zatim aktivira upotrebom posebne UV lampe. U Dental Oral Centru koristimo White Light Flash lampu koja ne zagreva i ne oštećuje zube. Ova procedura je 100% bezbedna. Beljenje zuba na ovaj način zube čini svetlijim za 2 do čak 6 nijansi. Sama procedura traje oko 1 sat. Ordinacijsko beljenje se takođe može kombinovati sa kućnim za još bolji efekat. Kućno izbeljivanje zuba podrazumeva nošenje posebnih folija. Folije se individualno prave za svakog pacijenta na osnovu otiska zuba. U folije se unosi poseban gel za beljenje zuba. U zavisnosti od želje pacijenta stomatolog može da preporuči gel za noćnu ili dnevnu upotrebu. Ovom metodom zubi se bele postepeno. Pacijent može sam da kontrološe boju svojih zuba i odluči kada želi da obustavi beljenje. Obično je potrebno 3 nedelje za potpuni efekat.

Put do blistavog osmeha

PRE I POSLE

SLUČAJ 1
SLUČAJ 2
SLUČAJ 3
SLUČAJ 4