CIRKONIJUM KRUNICE

ISTI IZGLED KAO I PRIRODNI ZUBI

U rukama veštih stomatologa i zubnih tehničara cirkonijum krunice mogu izgledati kao prirodni zubi. U svojoj osnovi imaju metal u boji prirodnih zuba (cirkonijum) na koji se zatim nanosi porcelan (keramika).

Prednosti Cirkonijum krunica

ESTETIKA

Sprovođenje svetlosti kroz cirkonijumske krunice je bolje u odnosu na ostale krunice. To dovodi do velike razlike u estetici između cirkonijum i metalokeramičkih krunica gde je osnova sivi metal. Tvrdoća i jačina cirkonijumskih krunica je veća od prirodnih zuba.

NEMOGUĆNOST POJAVLJIVANJA “CRNOG RUBA”

Prednost ovih krunica je nemogućnost pojavljivanja tzv. “crnog ruba” zbog povlačenja zubnog mesa jer u konstrukciji ne postoji metal.

PITANJA I ODGOVORI

Cirkonijum krunice su danas možda i jedna od najpopularnijih zubnih nadoknada. U rukama veštih stomatologa i zubnih tehničara mogu izgledati gotovo kao prirodni zubi.

U svojoj osnovi imaju metal u boji prirodnih zuba (cirkonijum) na koji se zatim nanosi porcelan (keramika). Sprovođenje svetlosti kroz keramiku na osnovi od cirkonijuma upravo je ono što dovodi do velike razlike u estetici između ovih i metalokeramičkih krunica gde je osnova sivi metal.

Cirkon je visokokvalitetan materijal koji se koristi za izradu krunica i mostova. Cirkon keramičke krunice i mostovi odlikuju se biokompatibilnošću i preciznošću, a paralelno se čuva prirodna estetika zuba.

PROCEDURA

Ukoliko ste zainteresovani za cirkonijum krunice, uradićemo pregled da ustanovimo da li ste kandidat za njih. Sagledaćemo da li su potrebne neke pripreme na zubima ili okolnim tkivima kako bi Vaš novi osmeh trajao što duže. Zatim ćemo Vam napraviti detaljan plan terapije, objasniti i odgovoriti na sva Vaša pitanja. Ukoliko odlučite da nam poklonite svoje poverenje i cirkonijum krunice uradite u našoj poliklinici, nakon pripreme Vaših zuba za cirkonijum krunice, uzimamo otiske i šaljemo ih u zubnu tehniku.

U njoj će tehničar pomoću posebnog postupka i 3D skenera uneti Vaš otisak u kompjuter i izmodelovati cirkonijumsku osnovu. Osnova se zatim izrađuje na CAD-CAM mikrostrugu koji garantuje visoku preciznost izrade. Osnova Vaših cirkonijum krunica će idealno prijanjati na Vaš prirodan zub (nema zapadanja hrane, održavanje higijene je lakše, nema neprijatnih mirisa).

Nakon toga probaćemo osnovu u Vašim ustima i uveriti se u preciznost njene izrade. Ako smo zadovoljni, tehničar će naneti keramiku i pomoću finih četkica dodati različite nijanse boja kako bi Vaš zub izgledao prirodno. Ukoliko imate želje po pitanju oblika i boje zuba, daćemo sve od sebe da izađemo u susret svim Vašim zahtevima kako biste iz naše poliklinike izašli sa osmehom na licu.

PRE I POSLE

SLUČAJ 1
SLUČAJ 2
SLUČAJ 3
SLUČAJ 4
SLUČAJ 5
SLUČAJ 6