NEHIRURŠKI LIFTING LICA COG NITIMA | Dental Oral Centar

NEHIRURŠKI LIFTING LICA COG NITIMA

COG NITI

COG niti su sačinjene od polidioksanona, supstance od koje se izrađuje hirurški konac za ušivanje tkiva ispod nivoa kože. Dakle, u pitanju je potpuno bezbedna materija, koja nije toksična i koja je biorazgradiva. Praksu u medicini nalazi godinama unazad, te je korišćenje COG niti u estetskoj medicini apsolutno prihvatljivo, šta više, vrlo efikasno.

LIFTING LICA COG NITIMA

U pitanju je vrlo učinkovita tehnika zatezanja kože lica i vrata. Ova procedura predstavlja pravi izbor za one koji ne žele da se podvrgavaju hirurškim metodama. Aplikacijom COG niti ispod kože postiže se lifting efekat željene regije poput kože obraza, vrata, brade, predela oko obrva.

PREDNOST COG LIFTINGA

Pored toga što je u pitanju efikasna metoda liftinga, prednost aplikacije COG niti je u tome što se ova tehnika može kombinovati sa drugim, poput mezoterapije ili hijaluronskih filera, za iznenađujuće dobre, dugotrajne rezultate.

PITANJA I ODGOVORI

Pravi efekti ovog tretmana vidljivi su odmah, mada pravi rezultat dolazi nakon šest meseci i dugotrajan je. U zavisnosti od godina pacijenta i tipa kože, rezultati mogu trajati i do 3 godine.

Ukoliko proceduru obavlja lekar uz provereni kvalitet COG niti, procedura je apsolutno bezbedna.

-Dolazi do korekcije bora
-Popravlja se kontura lica
-Podižu se jagodice
-Koriguje se linija vilice i podbratka
-Struktura kože deluje lepše
-Zateže se vrat

COG lifting se preporučuje osobama u razdoblju od tridesete do pedesete godine, koje imaju problema sa opuštenom kožom lica i vrata.

Tokom procedure se primenjuje lokalni anestetik na željene regije, tako da je COG lifting u potpunost bezbolan.

PROCEDURA

Budući da je u pitanju nehirurška procedura zatezanja lica, dovoljan je samo lokalni anestetik, te je pocedura bezbolna. Specijalne COG niti se iglom implantiraju ispod kože, na željene regije lica ili vrata. Procedura traje do pola sata u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. COG niti podstiču stvaranje kolagena u koži, a kada posluže toj svrsi, razgrađuju se.