PODIZANJE GORNJE USNE

LIP LIFT

Lip lift predstavlja hiruršku metodu podizanja gornje usne. Za razliku od nehirurških metoda poput ubrizgavanja hijaluronskih filera ili botoxa, lip lift predstavlja trajno estetsko rešenje.

CILJ LIP LIFTA

Zahvaljujući ovoj metodi, ivica gornje usne se približava dnu nosa. Na ovaj način lip lift smanjuje prostor od usana do nosa i time čini usne privlačnijim. Osmeh je zanosniji, a usne dobijaju željenu punoću.

PREDNOSTI LIP LIFTA

Pored toga što je u pitanju trajna hirurška metoda koja će istaći lepotu Vašeg lica, lip lift se uvek može kombinovati sa drugim metodama estetske medicine. Kao najbolja kombinacija pokazalo se apliciranje hijaluronskih filera na željena mesta, kako bi se još više naglasili uglovi usana ili istakla fina nijansa ivice gornje usne.

PITANJA I ODGOVORI

Lip lift je preporučljiv svima koji žele puniji izgled usana koji traje. Takođe, idealno je rešenje kod osoba koje imaju izuzetno tanku gornju usnu sa većim prostorom između gornje ivice i nosa.

Efekti lip lifta su sledeći:
-Isticanje vermiliona (fina, crveno pingmentisana ivica) gornje usne
-Podizanje gornje usne
-Oblikovanje gornje usne
-Povećanje površine gornje usne
-Naglašavanje Kupidonovog luka
-Privlačniji osmeh
-Smanjeni znakovi starenja

Efekat lip lifta je trajno rešenje.

Ukoliko se pacijent pridržava svih uputa lekara, oporavak je brz. Nedelju dana nakon zahvata, pacijentu se skidaju konci. Ožiljak, primenom pravilne nege nestaje.

Prvi rezultati vidljivi su odmah nakon procedure i trajni su.

Prilikom procedure se primenjuje lokalni anestetik tako da procedura lip lifta, apsolutno, nije bolna.

PROCEDURA

Pre same procedure, neophodno je obaviti konsultacije sa lekarom. U pripremi se primenjuje lokalni anestetik, tako da procedura bude komforna za pacijenta. Rez se pravi u prirodnoj brazdi nosa gde se precizno odstranjuje višak kože, kako bi efekat bio simetričan. Nakon zahvata stavljaju se konci koji se pacijentu uklanjaju nedelju dana po proceduri.