BOTOX LICA I VRATA | Dental Oral Centar

BOTOX LICA I VRATA

Vreme je da razbijemo sve predrasude o botox-u i kažemo Vam kako će Vaša koža zablistati već posle par dana nakon tretmana lica ili vrata. Cilj aplikovanja botoxa nije brisanje emocija i dobijanje plastičnog izgleda lica. U skladu sa tim, poslušajte savet doktora koji će proceniti da li bi trebalo aplikovati manje doze.

Botox tretman je najpopularniji kozmetički tretman na svetu. Napravio je revoluciju na polju estetske medicine jer najefikasnije i najbrže otklanja znakove starenja kože.

ŠTA JE BOTOX?

Botox je supstanca prirodnog porekla proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. Ovaj prečišćeni protein se u vidu Botulina tipa A i B već dugi niz godina koristi u raznim granama medicine gde pokazuje odlične rezultate. U pitanju je potpuno bezbedan preparat koji se, između ostalog, odlično pokazao u oblasti estetske medicine.

DELOVANJE BOTOXA

Osnovno dejstvo botoxa je blokada receptora koji su smešteni između nerva i mišića, što dovodi do nemogućnosti prenosa impulsa iz nerva u mišić. Na ovaj način je onemogućeno grčenje mišića koje je glavni uzročnik stvaranja bora. Regije koje se najviše grče i opružaju na licu nalaze se uglavnom na gornjem delu lica a nastaju mrštenjem, smejanjem, podizanjem obrva… Ove zone je preporučljivo tretirati botoxom. Botox sprečava produbljivanje postojećih bora i stvaranje novih, ali i značajno umanjuje vidljivost bora koje su već nastale.

PITANJA I ODGOVORI

Budući da je tretman botoxom potuno bezbedan, može se početi sa tretmanima već kod pojave prvih bora. Ovaj period najčešće počinje oko dvadeset i pete godine života. Nisu sve bore iste, niti kvalitet kože, u skladu sa tim lekar procenjuje količinu botoxa koja će biti korišćena tokom tretmana. Kod mlađe kože koja ima slabije izražene bore koristi se mala količina botoxa, takozvani „baby botox“.

Ukoliko tretman botoxa obavlja stručno lice, lekar i ukoliko se prilikom procedure koriste kvalitetni preparati, botox lica i vrata je u potpunosti bezbedan.

Efekat je vidljiv nakon 2 do 4 dana. Rezultat je neverovatno blistava podmlađena koža, bez bora. Botox injektovan u određene regije sprečava produbljivanje postojećih bora i stvaranje novih.

-bore između obrva nastale mrštenjem,
-bore oko usana najčešće nastale smejanjem,
-preventivno tretiranje čela kako bi se izbeglo stvaranje bora,
-rešavanje asimetrije obrva ili kapaka,
-podizanje obrva i kapaka,
-spuštanje brade,
-podizanje vrha nosa,
-rešavanje vidljivih desni prilikom smejanja,
-za podmlađivanje kože vrata i dekoltea.

Dejstvo može trajati od 4 do 6 meseci. Redovnim tretmanima održavanja, željeni efekat se može produžiti. O tretmanima održavanja se odlučuje u konsultaciji sa lekarom.

PROCEDURA

Pre same procedure neophodne su konsultacije sa lekarom. Na osnovu konsultacija određuju se zone lica i vrata koje će biti tretirane. Sam postupak traje kratko, maksimalno do 30 minuta, u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. Botox se aplicira na lice i vrat injekcijom, samo na predviđene zone. U pitanju je nehirurška, bezbolna metoda. Tretman vrši isključivo lekar koji kao stručno lice poseduje znanje iz ove oblasti. Preparat mora biti vrhunskog kvaliteta jer će se samo na taj način dostići izuzetni rezultati.