OPERACIJA VRHA NOSA

Budući da je centralno postavljen na licu, nos je prvo što Vaš sagovornik primeti na Vama. Nos definiše čitav izgled lica. Ukoliko niste zadovoljni izgledom Vašeg nosa, a ne biste ga drastično menjali, preporučijemo operaciju vrha nosa. Ono što je najbitnije kod ove hirurške procedure jeste individualizovani pristup pacijentu jer, kao što znamo, nijedan nos nije isti.

OPERACIJA VRHA NOSA

Operacija vrha nosa je najpopularniji zahvat estetske hirurgije. Osim koštanog dela nosa, postoji i mekani, hrskavičavi deo, smešten na samom vrhu nosa. Često ovaj deo predstavlja estetski problem pacijentima. Nepoželjan oblik vrha nosa, jednostavno može biti uklonjen, zahvaljujući efikasnoj hirurškoj intervenciji.

KONSULTACIJE

Pre same intervencije, odlazak na konsultacije sa lekarom su neophodne. Zahvaljujući temeljnom razgovoru sa stručnjakom utvrđuje se tačan cilj operacije vrha nosa, odnosno koji izgled želimo da postignemo. Često pacijent nije svestan koji oblik vrha nosa bi najbolje odgovarao anatomiji njegovog lica. Zato je uvek najbolje kroz konsultacije doći do optimalnog rešenja i otkloniti sve nedoumice. Takođe ćete dobiti sve bitne informacije o neophodnim preoperativnim pripremama.

PITANJA I ODGOVORI

Kako bi oporavak trajao što kraće, potrebno je pridržavati se uputstava lekara.
Najčešće je potrebno mesec dana za oporavak, dok se pravi rezultati i potpuno povlačenje otoka očekuju nakon šest meseci.

Budući da se ova hirurška intervencija vrši u lokalnoj anesteziji, pacijent ne oseća bol.

Uz adekvatnog stručnjaka koji obavlja ovu hiruršku proceduru, komplikacije su svedene na minimum.

Svima koji su nezadovoljni izgledom vrha nosa, preporučujemo ovu efikasnu hiruršku intervenciju.

Prve rezultate možete videti nakon mesec dana, a pravi rezultati dolaze za šest meseci kada otok splasne. Rezultat je vidno poboljšanje izgleda lica.

PROCEDURA

Intervenciju vrha nosa vršimo u lokalnoj anesteziji. U zavisnosti od pacijenta, intervencija traje do dva sata, a vrši se u nekoliko etapa koje zahtevaju precizno oblikovanje vrha nosa. Na klinici se pacijent zadržava 24 sata, a zatim se upućuje na kućno lečenje.