OPERACIJA UŠIJU

OTOPLASTIKA

Iako izgled ušiju ni u kojoj meri ne utiče na kvalitet sluha, i te kako utiče na samopouzdanje. Istraživanja pokazuju da oko pet posto ljudi ima problem sa izgledom svojih ušiju. Na sreću, postoji jednostavna hirurška intervencija kojom se ovaj problem lako rešava. U pitanju je otoplastika.
Otoplastika je hirurška metoda kojom se trajno koriguje izgled ušiju, tačnije oblik, položaj ili veličina ušiju.

PITANJA I ODGOVORI

Otoplastika odnosno korekcija ušiju, može se raditi kada uši dostignu svoju punu veličinu, što se dešava već u petoj godini života.

Ukoliko se pridržavate uputa lekara, oporavak traje oko 2 nedelje. Nakon prve nedelje je potrebno ukloniti zavoje, a nakon narednih nedelju dana konce.

Otoplastika ne utiče na čulo sluha već samo na estetiku.

Nakon otoplastike, rezultati su uočljivi na prvi pogled. Takođe u pitanju je trajni zahvat kojim potpuno uklanjate izvor Vašeg nezadovoljstva.

Otoplastika se preporučuje svim pacijentima koji su nezadovoljni oblikom, položajem ili veličinom svojih ušiju.

Tokom otoplastike koristi se lokalni anestetik, tako da procedura nije bolna.

PROCEDURA

Pre same procedure, neophodne su konsultacije sa lekarom. Procedura je jednostavna, najčešće se obavlja pod lokalnim anestetikom. Tokom otoplastike, hirurg uklanja adekvatnu količinu hrskavice za postizanje željenog izgleda, a zatim rez učvršćuje šavovima. Operacija u zavisnosti od pacijenta traje do dva sata.