OPERACIJA BRADE

GENIOPLASTIKA

Korekcija brade ili genioplastika je hirurška metoda kojom se koriguje opšti izgled lica. Bilo da je u pitanju povećanje ili smanjenje brade, ovim postupkom se postižu željene proporcije lica, simetrija i adekvatan profil.

Zahvaljujući hirurškoj metodi korekcije brade, u našoj poliklinici, možete dobiti potpuno harmoničan izgled lica u skladu sa E linijom koja je najbolji pokazatelj da su brada, usne i nos u idealno balansiranom odnosu.

PITANJA I ODGOVORI

Genioplastikom se mogu korigovati svi nedostaci na bradi poput unazad povučene, isturene, dugačke ili previše kratke brade. Korigovanje brade zakrivljene na levu ili desnu stranu takođe je opcija. Efekti ove hirurške metode su postizanje skladnog izgleda lica. Brada je simetrična, željenog oblika i u harmoniji sa usnama i nosem.

Budući da se zahvat obavlja pod anestezijom. Intervencija nije bolna.

Nezadovoljstvo izazvano izgledom može prouzrokovati probleme na polju samopouzdanja, a time narušiti kvalitet života. Iz tog razloga, genioplastiku preporučujemo svima koji imaju problem sa izgledom svoje brade. Zahvaljujući napretku medicine i stručnosti lekara, ovaj problem postaje rešiv.

Ukoliko se pridržavate saveta lekara, period oporavka neće dugo trajati. Već nakon pet dana, uklanjaju se kompresorne trake. Otok i crvenilo su tipične propratne pojave koje će se povuči nakon par meseci.

Prvi rezultati genioplastike, uočljivi su već na prvi pogled. Kako bi željeni rezultat u potpunosti došao do izražaja, potrebno je da prođe period oporavka od par meseci kada se otok i crvenilo povuku.

Zakažite konsultacije i dobićete sve neophodne informacije vezane za proceduru kao i potrvdu da li se možete podvrgnuti genioplastici.

PROCEDURA

Intervencija se vrši u lokalnoj anesteziji. Procedura podrazumeva hirurški zahvat pomeranja kosti brade do dobijanja željenog efekta. U slučaju pomeranja vilične kosti, mogu se ispraviti vidni nedostaci poput nerazvijene ili prekomerno isturene brade. Korekcije brade vrše se pomeranjem kosti brade napred ili unazad, sa strane ili u vidu vertikalnih promena kod skraćivanja ili produžavanja brade. Vreme trajanja procedure je individualno kod svakog pacijenta.