U kojim slučajevima je bolje odlučiti se za stomatološku polikliniku umesto ordinacije?

Pri izboru stomatologa možemo se naći pred velikim izazovom kako se odlučiti za pravi tim tj. ordinaciju ili polikliniku, koliko se uopšte ordinacija i poliklinika razlikuju i čime treba da se vodimo prilikom odlučivanja. Ukoliko planirate da radite složenije procedure kada je oralno zdravlje u pitanju, ako razmišljate o implantatima, protezama, krunicama ili pak estetskoj stomatologiji, jedini pravi izbor jeste stomatološka poliklinika.

Zubarske ordinacije pružaju samo zdravstvenu zaštitu

Zubarske ordinacije su tu prvenstveno da pruže zdravstvenu zaštitu kada je oralno zdravlje u pitanju, tj. one su mesta na kojima se pregledi i jednostavnije intervencije mogu uraditi na zubarskoj stolici, sa lokalnom anestezijom i u njima su zaposleni samo zubari i zubarski tehničari tj. asistenti.

Stomatološke poliklinike su složeniji sistemi

Poliklinikom se, s druge strane, smatraju one jedinice koje imaju prijemni deo sa recepcijom, salu za čekanje, više ordinacija u svom sastavu. U svom timu imaju doktore specijaliste, implantologe, specijaliste oralne hirurgije, potom specijaliste maksilofacijale hirurgije, ortodoncije, stomatološe protetike, tj. svih onih grana stomatologije koje su neophodne na jednom mestu kako bi mogli biti zbrinuti i pacijenti sa složenijim problemima kada je oralno zdravlje u pitanju, a koji zahtevaju nešto složenije intervencije. Ovo naravno povlači sa sobom i specifičnu opremu za dijagnostikovanje, preglede i intervencije.

Beneficije koje ima poliklinika u odnosu na klasičnu zubarsku ordinjaciju višestruke su, kako za doktore koji tamo rade, tako i za pacijente koji na jednom mestu mogu naći stručnjake koji će im obaviti preglede, snimanja, intervencije i kontrole.

Poliklinike stoga za pacijente znače veću sigurnost kada je oralna nega i lečenje u pitanju. Sve potrebne intervencije se obavljaju mnogo efikasnije i na jednom mestu, a sve to uz manje troškova za pacijenta koji bi u drugim slučajevima morao da posećuje više različitih ordinacija kako bi uradio sve potrebne preglede, snimanja i na kraju samu intevenciju.

Povoljnija cena ne znači uvek uštedu

S jedne strane, dešava se da neproverene stomatološke ordinacije plasiraju reklame u kojima obećavaju vrhunsku uslugu po veoma povoljnim cenama, što pacijentima zaista može delovati primamljivo. Međutim, na kraju može da se ispostavi da kvalitet usluge, materijala koji se koristi i stručnost kadra koji pruža stomatološke usluge nisu na onom nivou koji je predstavljen kroz reklamu. Na kraju takve procedure sam pacijent plati veoma skupo svojim zdravljem, ali i novčano jer nakon takvih intervencija obično mora naći drugu, stručnu polikliniku koja će mu problem rešiti na efikasan, i na prvom mestu, bezbedan način.

Poliklinika kao garancija kvaliteta i sigurnosti

Potrebno je stoga obratiti posebnu pažnju na tim koji radi u poliklinici, iskustvo koje njihovi specijalisti imaju, preporuke, licence i garanciju na materijale koje koriste, naročito za implantate, proteze i krunice.

Doktori i stomatolozi poliklinika, kako bi održali korak sa novinama iz oblasti stomatologije, redovno idu u korak sa naprecima i usavršavaju se kako bi svojim pacijentima pružili što bolju i kvalitetniju uslugu.

Poliklinika Dental Oral Centar iz Beograda okuplja najboji tim stomatologa i lekara iza kojih stoje usavršavanja, ogromno iskustvo, mnogo zadovoljnih pacijenata i prelepih osmeha. Trudimo se da idemo u korak sa napretkom u oblastima oralnog zdravlja, a materijali koje koristimo su dokazano kvalitetni i dugotrajni.

U našoj poliklinici, pacijent će dobiti savete u vezi sa najboljim opcijama za njegov problem, biće mu stručno izloženi svi eventualni rizici i predložena najefikasnija rešenja, objašnjena procedura, tok perioda oporavka i potrebe za kontolama.

Jer zadovoljstvo, zdravlje i lep osmeh pacijenata su nam na prvom mestu.

Recommend
Share
Tagged in