All on 4 – novi osmeh za samo 1 dan

BRZO, BEZBOLNO I POVOLJNO!

Za pacijente koji su ostali bez prirodnih zuba, do pre nekoliko godina, moguća rešenja uglavnom su bile krunice ili most, ukoliko pacijent ima zdrav koren zuba na koji je moguće staviti krunicu. Ukoliko nema ni koren, onda se rešenje svodilo najčešće na totalne proteze koje nikako nisu komforne za nošenje.

Za pacijente sa ovakvim stanjem, doktor Paulo Malo pre 20-ak godina osmislio je i razvio koncept All on 4, a kasnije ga i patentirao u saradnji sa Nobel Biocare, vodećim proizvođačem koji nudi naučno dokazana implantološka rešenja sa doživotnom garancijom.

Metoda All on 4 predstavlja inovaciju u oblasti dentalnog zdravlja i omogućava pacijentima bez zuba da dobiju novu, funkcionalnu vilicu koja izgleda i fukncioniše kao i prirodni zubi, a sve to u jednom danu i bez transplantacije kosti.

U Dental Oral Centru proceduru All on 4 sprovodi dr Miloš Milošević, implantolog, koji je ovu tehniku usavršavao upravo kod njenog osnivača, dr Paula Mala. Naša poliklinika je jedina u Beogradu koja u potpunosti poštuje celokupnu proceduru u izvođenju ove tehnike.

KAKO IZGLEDA ALL ON 4 PROCEDURA?

All on 4 procedura bazira se na postavljanju mosta od 12 zuba na 4 implantata koja se ugrađuju u viličnu kost, bez potrebe da se prethodno radi transplantacija kosti, što značajno skraćuje trajanje same procedure, umanjuje troškove izrade i pacijent u jednom danu dobija zube.

Pacijent se, nakon obavljanja dijagnostike stanja vilične kosti (3D snimak vilice) i konsultacija sa doktorom, uvodi u stanje sedacije tj. polusna. Pacijent je u stanju polusvesti tj. uopšte ne oseća bol tokom procedure, ali nije u totalnoj anesteziji, koja kod mnogih ljudi izaziva strah.

Ugradnja implantata traje oko sat vremena nakon čega se uzima otisak i pravi se most od 12 zuba koji se potom fiksiraju na 4 implanta postavljena u vilicu.

Nakon nedelju dana skidaju se konci, a za pacijente koji borave u drugim zemljama i nisu u mogućnosti da dođu na kontrolu, stavljaju se konci koji se sami razlažu.

Četiri do šest meseci nakon procedure, pacijent dolazi na kontrolu na kojoj se izrađuje trajni keramički most i procedura je zaokružena.

Ova tehnika posebno je pogodna i preporučuje se čak i za pacijente kod kojih je koštana masa umanjena zbog dugogodišnjeg nošenja totalne proteze.

PREDNOSTI ALL ON 4 METODE

  • kratko vreme sprovođenja procedure – implante dobijate istog dana
  • nije potrebna transplantacija kosti
  • procedura je bezbolna i komforna
  • Troškovi koje pacijent ima su značajno manji u poređenju sa drugim procedurama
  • prirodan izgled zuba i vilice
  • za sprovođenje ove tehnike gotovo da nema kontraindikacija. Potrebno je jedino obratiti veću pažnju kod pacijenata sa nekontrolisanim dijabetesom ili pacijenata koji su prošli radioteparije i hemioterapije.

Za sva dodatna pitanja i konsultacije možete nas kontaktirati i zakazati Vaš termin. Stručnjaci iz Dental Oral tima su Vam na raspolaganju i odgovoriće na sve Vaše dodatne nedoumice.

Recommend
Share
Tagged in