Zubni implantati

postavljanje implantata u stomatološkoj ordinaciji Dental Oral Centar

U slučaju da vam nedostaje jedan, više ili svi zubi, rešenje su zubni implantati. Možemo nadoknaditi izgubljene zube bez potrebe da brusimo zdrave.

U Dental Oral Centru za 1 dan možete završiti:

 • Vađenje zuba
 • Bezbolni hirurški zahvat postavljanja implantata
 • Finalni rad – Krunice

Zubni implantati su potpuno biokompatibilni sa vašim organizmom, koji ih prihvata kao svoj sastavni deo. Izrađeni su od titanijuma  i zamena su za koren izgubljenog zuba.

Više informacija i zakazivanje pregleda možete dobiti putem naših telefona + 381 11 2662 577 i + 381 64 2662 577

Da li su zubni implantati rešenje za vas?

Kada se koriste?

Nakon gubitka zuba dolazi do povlačenja kosti u kojoj se on nalazio. Ugradnjom zubnih implantata i izradom krunica na implantatima taj proces se zaustavlja. Implantatima je moguće nadoknaditi jedan ili više zuba. Tako se sprečava brušenje susednih zdravih. Kada je u pitanju potpuni nedostatak zuba najbolje, najbrže i najpovoljnije rešenje za pacijenta je proces All on 4 ugradnje implantata.

Vrste implantata

U stomatološkoj poliklinici Dental Oral Centar vodimo računa o našim pacijentima i stoga koristimo naučno dokazane implantološke sisteme Nobel Biocare, Zimmer, Alpha Bio. Oni daju doživotnu garanciju kvaliteta stomatolozima i pacijentima.

Cene implantata

U ordinaciji Dental Oral Centar Beograd, ugrađujemo isključivo implantate koji garantuju kvalitet.
Cene implantata zavise od proizvođača implantata koji se koristi. Kineski, Korejski i razni drugi jeftiniji implantat mogu biti primamljiva investicija. Međutim, oni ne pružaju garanciju kvaliteta pacijentima. Nisu sigurni, pa vam naša poliklinika ne bi mogla pružiti garanciju. To je razlog zašto se ovakvi implantati kod nas ne ugrađuju. Naš cenovnik možete videti ovde.

Garancija na zubne implantate

u dental oral centru u Beogradu koristimo samo prvoklasni najkvalitetniji materijal

Na ugrađene implantate pacijent dobija doživotnu garanciju proizvođača.  Eventualnu ponovnu ugradnju ne plaća.

Kako bi zubni implantati što duže trajali, proizvođači su postavili uslove za garanciju kojih se moraju pridržavati pacijenti i stomatolozi:

 • tri obavezne godišnje kontrole
 • besprekorno održavanje od strane pacijenta

Na kontrole pacijente podseća naša poliklinika.

Pacijenti koji zbog boravka u drugim mestima nisu u mogućnosti da dolaze na redovne kontrole u našu polikliniku, iste mogu obaviti kod stomatologa u mestu svog prebivališta.

Bezbolna ugradnja zubnih implantata

zadovoljni pacijent nakon ugradnje all on 4 implantata

Najčešća pitanja koja dobijamo od naših pacijenata su:

 • Da li je hiruški postupak postavljanja implanta bolan?
 • Koliko traje samo postavljanje implanta?
 • Da li će osećati bol u toku oporavka?
 • Koliko dugo implanti mogu da traju?

Ugradnja zubnih implantata je apsolutno bezbolna intervencija. Najčešće se izvodi uz upotrebu lokalne anestezije. Kada se radi o velikom strahu kod pacijenta ili o ugradnji više implantata moguća je primena analgosedacije.

Analgosedacija je stanje izazvano kombinacijom sedativa (lekova za umirenje) i analgetika (lekova protiv bolova).

Tokom čitave intervencije pacijent ne oseća bol. On se nalazi u polubudnom stanju, opušten, ali diskretno svestan svoje okoline tako da je u mogućnosti da reaguje i odgovori na proste komande tj. da sarađuje sa osobljem. Analgosedaciju vodi anesteziolog.

Uspešne priče naših pacijenata

pre i posle postavljanja zubnih implantata Dental Oral Centar Beograd
all on 4 pre i posle dental oral centar Beograd
osmeh pacijenta pre i posle postavljanja zubnih implantata
all on 4 gornja i donja vilica
Vidi galeriju radova PRE I POSLE

Najkraći put do zubnih implantata

Korak po korak

 1. 3D snimak vilica (CBCT)
 2. Analiza snimka i plan terapije – naš stručni tim uradiće analizu snimka i sastaviti plan terapije za vas
 3. Plan terapije i besplatne konsultacije
 4. Ugradnja implantata – sledi ugradnja implantata
 5. Ukoliko se dobije dobra primarna stabilnost privremena krunica se može izraditi istog ili sledećeg dana

Sve ovo možete pronaći po veoma povoljnim cenama u ordinaciji Dental Oral Centra.

Za sve nedoumice i pitanja stojimo Vam na raspolaganju

Kontaktirajte nas

Iskustva naših pacijenata sa zubnim implantatima

Vidi našu video galeriju

All On 4 proces ugradnje zubnih implantata

Koncept All, on 4 Vam omogućava da se za samo 3 do 24 sata oslobodite nekomfornih, robusnih totalnih proteza i dobijete odmah fiksni rad koji se ne skida. Prednosti:

 1. ne čeka se 3 meseca nakon ugradnje implantata
 2. dobijate zube (krune) odmah
 3. niža cena rada
 4. nema proteza
pre i posle postavljanja zubnih implantata
Vidi All On 4 metodu ugradnje implantata

Idealna implantološka rešenja za vas

Proces ugradnje implantata

Ugradnje zubnih implantata nije ništa komplikovanija od drugih oralno hirurških intervencija. Pre same ugradnje stomatolog na 3D snimku vilica analizira dimenzije raspoložive kosti i donosi odluku o vrsti i dimenzijama implantata. Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji. Nakon završene ugradnje na implantate se postavljaju krunice (mostovi, all on 4, all on 6, all on 8) ili se oni prekrivaju sluzokožom kada postoji potreba da im se dozvoli još vremena za oseointegraciju.

Augmentacija – nadoknada kosti

Kada fali kost za ugradnju implantata moguće je istu nadoknaditi različitim metodama augmentacije. Augmentacije podrazumevaju jednostavne tehnike kao što su upotreba veštačke kosti i membrana, sinus lift i one komplikovanije koje podrazumevaju uzimanje koštanih transplantata.
Zahvaljujući All on 4 metodi ugradnje implantata, i sve boljim materijalima (veštačka kost) pomenute komplikovanije procedure augmentacije se sve manje koriste. U najvećem broju slučajeva augmentacija ne utiče na vreme rada.

Vreme terapije

Na vreme celokupne implantološke terapije utiče više faktora. Implantologija je evoluirala tokom zadnjih 50 godina tako da danas omogućava da nove zube dobijete za čak 1 dan. Metode kao što je All on 4 pružaju mogućnost pacijentu sa potpuno bezubim vilicama, da za samo nekoliko sati bezbedno jede sa fiksnim zubima.
U samo jednom ili nekoliko dana moguće je izvaditi zub i na njegovo mesto postaviti implant sa krunicom. Situacije kada se čeka 3 6 ili čak 9 meseci od ugradnje implanta do postavke krunica su danas sve ređe.

Za koga su implantati?

Danas jako malo stanja onemogućava ugradnju zubnih implantata. To su autoimuna oboljenja ili ona koja zahtevaju transplantaciju organa. Srčana oboljenja ne predstavljaju ograničenje za ugradnju i ne utiču na vek implantata. Dobro kontrolisana šećerna bolest (dijabetes) ne predstavlja smetnju za ugradnju. Konzumiranje duvana je relativna kontraindikacija, ipak pacijent mora biti upoznat sa tim da pušenje utiče na vek implantata.

Dentalni Turizam

Pogledajte komentare naših pacijenata