Opšta Stomatologija

opsta stomatologija u dental oral centru Beograd

Redovnim pregledom kod stomatologa sprečavate nastanak karijesa i drugih oboljenja zuba. U našoj Poliklinici @dentaloralcentar pregled i konsultaciju možete obaviti BESPLATNO i potpuno bezbolno! Zakažite pregled već danas.

Usluge opšte stomatologije

Popravka zuba

Popravkom zuba nadoknađuje se izgubljeni deo zuba, bilo da je uzročnik karijes ili nešto drugo što je dovelo do njegovog oštećenja. Cene popravke zuba u Dental Oral Centru možete videti OVDE.

Karijes

Karijes je definitivno najčešći uzročnik oštećenja na zubima i zahteva konzervativnu popravku, a često i lečenje zuba. Nastaje kao posledica krajnjeg proizvoda metabolizma šećera od strane bakterija-kiselina. Kiseline koje bakterije stvaraju zapravo dovode do oštećenja zuba i nastanka zubnog karijesa.

Lečenje zuba

Lečenje zuba podrazumeva primenu različitih medikamenata na zub, kako bi se on doveo u stanje da se može izvršiti popravljanje na bezbedan način, ili kako bi se mogla postaviti adekvatna nadoknada. Pod lečenje zuba spada postavka leka u cilju lečenja dubokog karijesa, a ako karijes prodre u komoru pulpe i javi se upala živca lečenje zuba podrazumeva endodonciju.

Materijali za popravku zuba

Postoje različiti materijali koji se koriste u cilju restauracije izgubljenog dela zuba. Neki od njih služe kao podloge, a to su razne vrste cementa. Drugi služe za nadoknadu spoljašnjeg dela zuba i to razni kompozitni materijal, amalgami i keramnički inleji kao najbolje rešenje.
Kompozitni materijali dolaze u različitim bojama koje imitiraju prirodnu boju zuba, te u rukama veštog stomatologa zub može izgledati kao da na njemu ništa nije rađeno.
Takođe se za restauraciju zuba mogu koristiti i pojedini glas-jonomer cementi.

Lečenje kanala zuba

Kada karijes na zubu dosta uznapreduje, može doći do upale živca zuba. Više o procesu lečenja kanala zuba možete saznati OVDE.

Uklanjanje zubnog kamenca

Uklanjanje zubnog kamenca je veoma bitno u sprečavanju nastanka parodontopatije. Vrši se ultrazvukom. U Dental Oral centru popust na čišćenje zubnog kamenca imate subotom. Kontaktirajte nas za više informacija.

 

Polomljen ili oštećen zub

U Dental Oral centru nudimo najmodernija rešenja iz estetske stomatologije: bezmetalne i cirkonijum krunice, fasete, fiksne proteze, izbeljivanje zuba. Više o tretmanima mođete saznati OVDE.

 

Beljenje zuba

Beljenje zuba je najmanje invazivna stomatološka procedura. Popularna je među mlađom populacijom. Više informacija o procesu izbeljivanja zuba pogledajte OVDE.