VAĐENJE BIOPOLIMERA IZ USANA

SMANJENJE USANA

Lepota usana je vrlo bitna, posebno nežnijem polu. Zahvaljujući napretku estetske medicine, moguće je korigovati punoću, svežinu i oblik usana, a da pritom ne narušimo harmoniju lica i očuvamo zdravlje pacijenta, što nije slučaj kada je u pitanju biopolimer.

BIOPOLIMER

Biopolimer ili tečni silikon predstavlja sintetski, odnosno veštački materijal, nastao polimerizacijom hemijskog elementa koji je osnovna gradivna jedinica tečnog silikona.
Bitno je obavestiti pacijente, da ovo hemijsko jedinjenje nije registrovano za upotrebu u Evropi i SAD-u, niti u našoj zemlji. Razlog tome je što tečni silikon predstavlja veštačku supstancu koja se ne razlaže, a koju naš organizam prepoznaje kao strano telo. Kada se jednom nađe u organizmu, pitanje je vremena kada će izazivati neku od sledećih komplikacija:
-asimetrične usne,
-deformisane usne,
-otok,
-tvrdoća,
-bol,
-infekcije,
-stvaranje granuloma, odnosno grudvica,
-curenje biopolimera,
-nekrozu, odnosno odumiranja tkiva.
Na sreću, postoji način da se pacijenti podvrgnuti tečnom silikonu, biopolimeru, otarase ovog zdravstveno-estetskog problema.

VAĐENJE BIOPOLIMERA IZ USANA

Biopolimer u usnama menja svoj položaj pod uticajem gravitacije i stvara neki od gore navedenih problema. Zahvaljujući napretku estetske hirurgije, moguće je brzo i efikasno ukloniti ovaj problem za samo jedan dan.

PITANJA I ODGOVORI

U velikom broju slučajeva, moguće je vratiti prvobitni izgled usana kod pacijenta.

Ne. Procedura uklanjanja tečnog silikona ne boli jer se tokom ovog zahvata primenjuje lokalni anestetik.

Nakon uklanjanja biopolimera ne ostaje ožiljak. Razlog tome je što se hirurški rez pravi sa unutrašnje strane usana.

Nakon intervencije, pacijent se upućuje na kućno lečenje. Ukoliko se poštuje terapija prepisana od strane lekara, otok nestaje već nakon sedam dana. Rana brzo zarasta, a konci se sami razgrađuju.

Prve rezultate je nemoguće videti odmah nakon hirurške intervencije, budući da je prisutan otok. Nakon povlačenja otoka, povratiće se i prirodan izgled usana.

Ukoliko ste maštali o punim, simetričnim usnama, ne morate se odricati tog sna. Postoje sigurne, ispitane metode kojima možete postići željeni izgled Vaših usana i nakon vađenja biopolimera. Jedna od najpopularnijih metoda koju preporučujemo, svakako su hijaluronski fileri. U pitanju je 100% efikasna, bezbolna, nehirurška metoda.

PROCEDURA

Pre samog uklanjanja tečnog silikona, potrebno je doći na konsultacije sa lekarom, prilikom kojih ćete dobiti detaljne informacije o pripremi i proceduri ovog hirurškog zahvata. U zavisnosti od količine biopolimera u usnama, potrebno vreme zahvata, može trajati do dva sata. U nekim slučajevima, potrebno je intervenisati i dva puta. Rez se pravi sa unutrašnje strane usana, tako da kasnije nema bojazni od stvaranja ožiljka. Sama procedura je bezbolna za pacijenta, budući da se koristi lokalni anestetik.