Zašto cirkonijum krunice?

ugrađene cirkonijum krunice Dental Oral Centar Beograd

U rukama veštih stomatologa i zubnih tehičara cirkonijum krunice mogu izgledati kao prirodni zubi. U svojoj osnovi imaju metal u boji prirodnih zuba (cirkonijum) na koji se zatim nanosi porcelan (keramika). Sprovođenje svetlosti kroz cirknijumske krunice je bolje. To dovodi do velike razlike u estetici između cirkonijum i metalokeramičkih krunica gde je osnova sivi metal. Tvrdoća i jačina cirkonijumskih krunica je veća od prirodnih zuba.

Vidi Pre i Posle galeriju za cirkonijum krunice
pacijent sa postavljenim fasetama

Cirkonijum krunice

U rukama veštih stomatologa i zubnih tehičara mogu izgledati gotovo kao prirodni zubi.

pacijent pe postavljanja implantatapacijent nakon postavljanja implantata

Proces izrade

Ukoliko ste zainteresovani za cirkonijum krunice, uradićemo pregled da ustanovimo da li ste kandidat za njih. Sagledaćemo da li su potrebne neke pripreme na zubima ili okolnim tkivima kako bi Vaš novi osmeh trajao što duže. Zatim ćemo Vam napraviti detaljan plan terapije, objasniti i odgovoriti na sva vaša pitanja. Ukoliko odlučite da nam poklonite svoje poverenje, i cirkonijum krunice uradite u našoj ordinaciji, nakon pripreme vaših zuba za cirkonijum krunice uzimamo otiske i šaljemo ih u zubnu tehniku.

Kontaktirajte nas
cad cam krunice za jedan dan Dental Oral Centar

Primer cirkonijum krunica na obe vilice

cirkonijum krunice na obe vilice Dental Oral Centar Beograd
cirkonijum krunice na obe vilice Dental Oral Centar
cirkonijum krunice na obe vilice
cirkonijum krunice na obe vilice Dental Oral Centar Beograd

Osmeh naše pacijentkinje pre i nakon postavljanja keramičkih cirkonijum krunica na obe vilice! Rezultati su nadmašili sva očekivanja! Da li se i Vama sviđa?

proces izrade bezmetalne krunice Dental Oral Centar Beograd

U njoj će tehničar vaš otisak pomoću posebnog postupka i 3D skenera uneti u kompjuter i izmodelovati cirkonijumsku osnovu, koja se zatim izrađuje na CAD-CAM mikrostrugu koji garantuje visoku preciznost izrade, tako da će osnova vaših cirkonijum krunica idealno prijanjati na vaš prirodan zub (nema zapadanja hrane, lakše održavanje higijene, nema neprijatnih mirisa).

Nakon toga probaćemo osnovu u vašim ustima i uveriti se u preciznosti njene izrade, ako smo zadovoljni tehničar će naneti keramiku, i pomoću finih četkica dodati razlilite nijanse boja kako bi vaš zub izgledao prirodno. Ukoliko imate želje po pitanju oblika i boje zuba, daćemo sve od sebe da izađemo u susret svim Vašim zahtevima kako bi ste vi iz naše poliklinike izašli sa osmehom na licu.

Estetsko zbrinjavanje zuba nakon postavljanja cirkonijumskih krunica

cirkonijum krunice u vilici
pacijent pre ugradnje cirkonijum krunica
cirkonijum krunice izgled vilice nakon postavljanja krunica
pacijent posle ugrađivanja cirkonijum krunica Dental Oral Centar Beograd
pacijent nakon ugradnje cirkonijum krunica

Predstavljamo vam estetsko zbrinjavanje zuba odmah nakon postavljanja cirkonijumskih krunica. Cirkonijum krunice su danas možda i jedna od najpopularnijih zubnih nadoknada. U rukama veštih stomatologa i zubnih tehičara mogu izgledati gotovo kao prirodni zubi. U svojoj osnovi imaju metal u boji prirodnih zuba (cirkonijum) na koji se zatim nanosi porcelan (keramika). Sprovođenje svetlosti kroz keramiku na osnovi od cirknijuma upravo je ono što dovodi do velike razlike u estetici između ovih i metalokeramičkih krunica gde je osnova sivi metal.