Beljenje zuba

proces izbeljivanja zuba u dental oral ordinaciji

Postoje različiti činioci koji dovode do toga da zubi izgube svoju svetlinu kao i mnogo načina da se njuhova prirodana nijansa vrati ili da oni postanu još belji nego prirodni zubi.

Beljenje zuba podrazumeva uklanjanje različitih diskoloracija (pigmentacija) koje zube čine tamnijim. Beljenjem vaši zubi postaju svetliji za nekoliko nijansi, a u nekim slučajevima i potpuno beli u zavisnosti od želje pacijenta.

Zašto zubi postaju tamniji?

Postoji više faktora koji utiču na to da naši zubi tokom vremena postanu tamniji. Neki od tih faktora su spoljašnji (čaj, kafa, cigarete i sl.) Oni stvaraju pigmentacije na samoj površini zuba. Na njih se može uticati redovnom higijenom zuba, uklanjanjem zubnog kamenca i naslaga sa površine zuba od strane stomatologa.

Unutrašnji faktori potiču od diskoloracija koje su ugrađene u zubnu supstancu. Zubi mogu biti tamniji zbog upotrebe različitih lekova, bolesti koje su se javljale u detinjstvu, infekcija, trauma ili godina. Na ove faktore deluje profesionalno beljenje zuba.

 

Beljenje zuba u Dental Oral Centru

Ordinacijsko beljenje zuba podrazumeva nanošenje gela na njihovu površinu. Gel sa zatim aktivira upotrebom posebne UV lampe.. U Dental Oral Centru koristimo White Light Flash lampu koja ne zagreva i ne oštećuje zube. Ova procedura je 100% bezbedna. Beljenje zuba na ovaj način zube čini svetlijim za 2 do čak 6 nijansi. Sama procedura traje oko 1 sat. Ordinacijsko beljenje se takođe može kombinovati sa kućnim ja još bolji efekat.Kućno izbeljivanje zuba podrazumeva nošenje posebnih folija. Folije se individualno prave za svakog pacijenta na osovu otiska zuba. U folije se unosi poseban gel za beljenje zuba. U zavisnosti od želje pacijenta stomatolog može da preporuči gel za noćnu ili dnevnu upotrebu. Ovom metodom zubi se bele postepeno. Pacijent može sam da kontrološe boju svojih zuba i odluči kada želi da obustavi beljenje. Obično je potrebno 3 nedelje za potpuni efekat.

Uspešne priče naših pacijenata

izgled zuba nakon izbeljivanja Dental Oral Centar Beograd

Beljenje zuba

Beljenje zuba sa White Light Flash lampom.

pacijent pre izbeljivanja zuba Dental Oral Centar Beogradizgled zuba nakon izbeljivanja Dental Oral Centar Beograd

Uspešne priče video galerija