Koliko će vas koštati novi zubi?

Od svih pitanja koje dobijamo u pisanoj formi najčešća su ona na temu “Koliko košaju novi zubi” , “Koliko je da uradim novu vilicu” i slično. Nakon toga kreće pisanje maratonskog odgovora koji je predpostavićete varijacija iste priče na postavljeno pitanje. Zapravo na jedno takvo pitanje nemoguće je dati precizan i zadovoljavajući odgovor. Razlozi za to su višestruki.

Najpre šta podrazumeva pojam “novi zubi”? Da li je to totalna proteza kao najprostije rešenje? Da je to vizil proteza? Da li pod tim pojmom mislite možda na neku vrstu krunica (metalo keramičke , bezmetalne, cirkonijum)? Da li je to protetski rad na implantatima? Često postoji više rešenja za jednog pacijenta i zaista ih je nemoguće nabrojati sve u e-mailu ili facebook poruci. Meni trenutno pada 20 rešenja za novu vilicu a da sednem i još razmislim palo bi mi još 100 i to svako da bude po svim pravilima stomatologije.

Kada potencijalni klijent gleda galeriju naših radova  on zapravo gleda estetiku i često nije svestan pripremne faze. Uzmite primer nekoga ko želi da promeni krunice stare 20 godina? Ne postoji način da znate šta je ispod tih krunica dok ih ne skinete. Rendgen zraci ne prolaze kroz krunice. Dakle ni na taj način nije moguće videti stanje ispod postojećih krunica. Stanje je moguće videti tek kada se postojeće krunice skinu. Možda je sa njima sve u najboljem redu a možda je nekim zubim potebno lečenje. Možda su svi za lečenje. Možda neki ne mogu više da se iskoriste pa ih je potrebno ukloniti. Često je potrebo uraditi i parodontološku pripremu u cilju reabilitacije potpornog aparata zuba. Nabrojane i razne druge pripreme često su potrebne pre nego što se uopšte počne sa izradom finalnog rada a sve u cilju da novi protetski rad potraje što duže. Naravno predprotetska priprema u zavisnosti od obima zahteva i dodatne troškove.

Definitivan plan terapije moguće je sastaviti tek nakon detaljnih konsultacija u ordinaciji što podrazumeva pregled , uvid u potrebne snimke i razmatranje mogućih opcija sa pacijentom. Čak i nakon toga u nekim slučajevima u toku samog rada moguće su izmene plana na šta će klijent svakako unapred biti upozoren kao potencijalnu mogućnost.

 

 

Najnoviji postovi
Showing 6 comments
 • Branka Todorov
  Reply

  Ja vec imam na gornjoj vilici totalnu protezu a na donjoj vilici imam 3 moja zuba i jedan izvadjen tu je rupa a to su napred jedinica,dvojka i ta tri zuba bih izvadila ali se plasim injekcije pa bih sa sprejom a ostalo je proteza na donjoj vilici.Sada bih ja napravila nove proteze totalne i gore i dole pa me interesuje kolko bi to sve kostalo i koliko bi puta morala da dodjem posto nisam iz Beograda

 • igor
  Reply

  koliko košta kompletan pregled kod vas

  • Administrator
   Reply

   Poštovani,

   Pregled je besplatan i apsolutno neobavezujući.

   Srdačan pozdrav

 • Mafalda
  Reply

  hocu da saznam koja je neka najveca cena koja moze da se desi usled maksimalnih intervencija , jer ja pored krivih zuba , imam i poremecaj zagrizaja ,delovi gde je povremeno ostavila tragove ,paradentoza koja se pojavljivala na nekim delovima desni , pa se onda smiri ,ali se desni malo ili ponegde vise povuku i na jednom zubu u donjoj vilici vidi se i koren. Elem , potrebna mi je neka orjentaciona ,maksimalna cifra na koju mogu da racunam . Ne mogu da Vam posaljem nikakav snimak ili sta god drugo , jer ne umem to da odradim ovim putem ,ne znam kako to funkcionise.

 • Suzana
  Reply

  Interesujeme koliko bi kostala cela gornja vilica fiksne proteze.hvala na odgovoru

  • Dental Oral Centar
   Reply

   Poštovana,

   Cena totalne proteze je 350 eur po vilici.

   Srdačan pozdrav,

   Dental Oral Centar

Postavite pitanje ili ostavite komentar

Kontaktirajte nas

Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search