Izbor pristupačnih zubnih implantata

Postoje dva kriterijuma za izbor dentalnih implantata to su marka tj. proizvođač i konstruktor, Titanijum je prilično jeftin materijal i veći deo cene onih skupljih implantata čine izdaci za višedecenijska istraživanja na polju njihovog usavršavanja. Često se postavlja pitanje zašto su npr. Nobel implantati i Zimmer implantati skuplji.   Odgovor je jednostavan zato što su bolji i zato što je na njima sprovedeno mnogo više naučnih ispitivanja nego na nekim jeftinim sistemima što dokazuje i njihovu pouzdanost. Primera radi Nobel Branemark je najispitivaniji implantat u istoriji za ugradnju u donjoj vilici. Ne treba onda trošiti reči zbog čega je superioran u odnosu na neke druge a posebno jeftine sisteme. Kada je reč o jeftinim sistemima implantat ne mora da znači da su loši ali i među njima postoji bolji i lošiji izbor. Generalno posmatrano kada je na raspolaganju pristojan greben , kada ima dovoljno raspoložive kosti marka implantata nije toliko bitna. Razlika između npr. Nobel Implantat , Zimmer implantat u odnosu na neke jeftinije sisteme dolazi do izražaja u situacijama kada fali raspoložive kosti , kada je potrebno raditi nadogradnju kosti, tu njihov superioran oseointegrativni potencijal dolazi do izražaja.

Postoje razni jeftini sistemi , kada posetite neko ozbiljniji sajam u Evropi ili svetu čini se da ih ima na hiljade što Kineskih , Korejskih, Izraelskih , Italijanskih……..Neki od njih su kopije vodećih sistema, liče ali su i dalje kopije. Drugi pokušavaju da sami razviju svoj sistem. Svakako da svaka ordinaciji mora imati u svojoj ponudi i neki od pristupačnijih sistema.

Pored nekih od vodećih sistema Nobel BioCare i Zimmer odlučili smo se da kao jeftiniju varijatnu u našu ponudu uvrstimo P-I Bronemark sistem. Zašto baš njega? U pitanju je Švedska kompanija a implantat je konstruisao najpoznatiji naučnik u toj oblasti i otac moderne dentalne implantologije Per-Ingvar Brånemark takođe konstruktor mnogih drugih vrhunskih modela implantat. Činjenica da je ovu kompaniju pod svoje okrilje uzeo Zimmer dental još je jedan od razloga da se P-I Bronemark nađe u našoj ponudi.

Zimmer Dental na P-I Branemark sistem daje doživotnu garanciju na materijal što je još jedna garancija kvaliteta ovog sistema.

Dakle ako možete uvek sebi priuštite neki od skupljih i poznatijih zubnih implantata.

Više informacija o zubnim implantatima možete dobiti ako kliknete OVDE.

 

Najnoviji postovi

Postavite pitanje ili ostavite komentar

Kontaktirajte nas

Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search