VRSTE KRUNICA?

KRUNICA ZA 1 SAT?

BEZMETALNE KRUNICE

Ukoliko želite da Vaše krunice izgledaju kao prirodni zubi, bezmetalne krunice od litijum disilikata su pravi izbor za Vas. Svoje idealne estetske karakteristike ovaj materijal duguje svojoj translucentnosti (moć materijala da propusti svetlost) koja je veoma približna onoj kod prirodnih zuba. Pored toga poseduje odličnu otpornost na sile žvakanja pa se bezbedno može koristiti i u bočnoj regiji. Kada se bezmetalna krunica od litijum disilikata veže za zub nosač, posebnim cementima u boji prirodnih zuba, Vi dobijate osmeh kakav ste oduvek želeli, koji ako se pravilo sa njim postupa može trajati i više od 20 godina.

PROCES IZRADE
Ako se odlučite da nas posetite, na prvom pregledu ustanovićemo da li ste kandidat za krunice.
Ukoliko ste kandidat izradićemo za Vas detaljan i jasan plan terapije. Ako se odlučite da nam poklonite svoje poverenje, najpre ćemo  učiniti potrebne pripreme na Vašim zubima  ili odmah preći na pripremu zuba za krunice. Kada pripremimo Vaše zube za bezmetalne krunice uzećemo otisak i poslati ga u zubnu tehniku odakle će kroz par dana stići Vaš novi osmeh. Zajedno ćemo sagledati boju i oblik Vaših novih zuba do najsitnijih detalja. Ukoliko smatrate da bi Vam nešto po pitanju boje ili oblika krunica više odgovaralo, izaćićemo u susret svim Vašim zahtevima i učiniti potrebne korekcije, kako biste od nas otišli zadovoljni.
KRUNICA ZA 1 SAT

Vašu bezmetalnu krunicu možemo izraditi  u samo jednom satu, a za jedan radni dan moguće je rekonstruisati ceo osmeh pimenom CAD-CAM tehnologije. Nakon potrebne pripreme Vaših zuba koji će nositi krunice, isti se skeniraju 3D skenerom a zatim se na računaru modeluju krunice. Nakon završene modelacije pristupa se modelovanju krunice iz keramičkog boloka od Ivolar E-max keramike koja garantuje potpuno zadovoljstvo kako Vama tako i nama. Kada je krunica gotova, naš tehničar finim četkicama dodaje različite nijanse boje i čini da Vaša krunica izgleda kao prirodan zub.

USLOVI ZA IZRADU KRUNICA
Metalokeramičke krunice su i danas najčešće u radu. Ukoliko se urade prema svim stručnim smernicama daju odlične estetske i funkcionalne rezultate. Ipak, na prednjim zubima, zbog bolje transparentnosti odnosno estetske vrednosti, preporučuju se bezmetalne krunice. U nekim slučajevima zbog veličine razmaka zuba kod izrade mosta preporučuje se cirkonijumski bezmetalni rad zbog boljih mehaničkih svojstava. Česte su kombinacije ovih radova kod rada velikog broja zuba kako bi se smanjilo finansijsko opterećenje pacijenta. Dogovor sa Vašim lekarom daće najbolji rezultat.
bezmetalne-krunice
USLOVI ZA IZRADU KRUNICA
Svi stomatološki protetski radovi u Dental Oral Centru imaju garanciju od 10 godina. Ovo praktično znači da ako dođe do bilo kakvog problema sa samim protetskim radom on će biti zamenjen. Garancija je omogućena pre svega zbog visoko stručnog rada i izborom najkvalitetnijih materijala izrade.
Važno je znati da sve garancije pa i ova nisu bezuslovne. Da bi se obezbedio garantni rok pacijent je obavezan da posebu pažnju poklanja higijeni usta i zuba a po preporuci doktora, dolazi redovno na kontrole a to znači dva puta godišnje i ne izlaže protetski rad neprimerenim fizičkim i hemisjkim uticajima.

PRE I POSLE

venir

INTERESUJE ME

Kontaktirajte nas

Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search